Hvordan foregår en zoneterapi behandling?

Skrevet af Lisbet Becker-Christensen

Hvordan foregår en zoneterapi behandling? 

Zoneterapi er en holistisk behandlingsform, som behandler krop, såvel som sind og zoneterapeuten vil bestræbe sig på at forstå en sammenhæng, som er unik for netop dig. Det betyder i praksis, at behandlingsplanen for klienter med samme symptomer kan variere person til person. 

En første gangs behandling varer typisk mellem 60-90 minutter. Her tages en snak om, hvad du gerne vil have hjælp til, problemstillinger, og hvilke faktorer, som eventuelt kan være medårsag til de problematikker, du måtte have. Der oprettes en journal ved første besøg. Herefter påbegyndes behandlingen, som hovedsageligt foregår på dine fødder, mens du slapper af på briksen. Zoneterapi er nemt at modtage, du skal kun tage sokker og sko af. Behandlingen er yderst afslappende og efterfølgende behandlinger tager typisk 60 minutter. Der kan forekomme ømme zoner under dine fødder, alt efter, hvor der findes ubalancer, men trykket på fødderne skal tilpasses, så det ikke er ubehageligt for dig. Det anbefales at lade roen sænke sig over dig, luk øjnene og sluk for tankerne. Mange døser hen under behandlingen. 

Undersøg dine fødder og du har undersøgt hele din krop! 

Dette er et citat, der anvendes i zoneterapien, da fødderne er et billede på hele din sundhedstilstand og evt. ubalancer vil afspejles og kunne mærkes i de relaterede zoner under fødderne. Ubalancer føles som krystaller, der knaser under tryk, spændthed, slaphed, kulde eller varme. 1. behandling vil være en helhedsbehandling. Her danner zoneterapeuten sig et helhedsindtryk. Ved 2. og opfølgende behandlinger fokuseres på de fundne problemstillinger og tager reaktioner fra forudgående behandlinger med i overvejelserne. I nogle tilfælde kan det være en god ide at supplere behandlingen med øreakupunktur, såfremt klienten ønsker det, samt afbalancering af meridianer ved akut opståede problematikker. 

Hvor mange behandlinger er nødvendige? 

Det afhænger specielt af, hvor lang tid du har haft dine symptomer, din alder, og kroppens evne til at reagere på behandlingerne, samt din vilje til at følge op på råd og vejledning, som gives af din zoneterapeut. Du vil typisk få en hurtig reaktion af velvære og ro ved en behandling. Nogle oplever omgående effekt/aflastning af symptomer efter kun 1 behandling, specielt ved akut opståede problemer. I disse tilfælde vil en opfølgende vedligeholdelsesbehandling være en god ide efter et stykke tid. Længerevarende symptomer og kroniske tilstande vil kræve et behandlingsforløb over 5-6 behandlinger, før symptombilledet begynder at ændre sig. Der kan i svære tilfælde anbefales behandlinger med kun få dage imellem. Ellers typisk med en uges mellemrum i starten. Det anbefales at få en serie af 10-12 behandlinger for maksimum effekt ved svære problematikker. Kroppens evne til at tage imod zoneterapien vil stige i takt med antal behandlinger. Det sker i sjældne tilfælde, at klienten ikke er modtagelig for zoneterapi. Dette kan være, hvis klienten tager stærk medicin samtidig eller klienten har psykisk modstand på behandlingen og dette blokerer for behandlingseffekten. Måske der i sådanne tilfælde skal en anden behandlingsform til. Her referer jeg gerne videre til andre behandlere, som kunne være en løsning. 

Zoneterapi som vedligehold – og- velvære behandling 

Zoneterapi er ligeledes yderst gavnligt blot som vedligehold og velvære behandling. Vores krop og sind udsættes dagligt for belastende faktorer. Måske får vi i perioder ikke nok søvn, måske ikke nok motion, måske er vores kost ikke optimal hver dag med den rette balancering af næringsstoffer. Vi kan opleve stress, bekymring, sorg, som vi ikke selv er herre over. Vi kan løbe ind i virus og smitte og eventuel angst forbundet hermed, som alt sammen vil presse og nedsætte vores immunforsvar. Hvis de belastende faktorer er større end vores krops evne til at regulere dem, får vi ubalancer. Her kan man få glæde af zoneterapien og fange eventuelle ubalancer i opstart, inden de udvikler sig til større symptomer og dysfunktioner i kroppen og dette lader sig bl.a. gøre med en forebyggende zoneterapi helhedsbehandling. 

Zoneterapi er yderst velegnet som supplerende behandling til det etablerede system og støttes gennem Sygesikringen ‘danmark’ ved henvisning fra lægen. 

Typiske reaktioner efter behandling: 

Kroppen stimuleres til udrensning. Derfor er det er ikke unormalt at opleve følgende reaktioner, som kan forekomme op til en uge efter behandling. Zoneterapeuten anskuer disse reaktioner som positive og som et tegn på, at din krop har taget imod behandling og kroppens selvhelingsprocesser er igangsat. 

– Ændret søvnmønster- mere / mindre

– Øget vandladning/mere koncentreret 

– Ændret afføringsmønster og farve,

– Øget svedproduktion 

– Udskillelse af sekret i næse, mund.

– Evt. opblusning af gamle symptomer

– En lettere irritation i huden

– Øget svedproduktion

– Evt. kortvarig forværring af symptomer

– Feber

Husk at kontakte egen læge, hvis du er usikker på symptomerne eller de varer for længe. 

Zoneterapi bør ikke stå i stedet for lægelig behandling. Er du bekymret for dit helbred, bedes du kontakte din læge. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *